Nieuws en foto's

Zoeken
  • info917129

Voor kinderen is er écht wel plek in een kleine tuin

1. Een eigen tuintje! Met simpele middelen kun je voor kinderen binnen de tuin een eigen (moes)tuintje opzetten. Een bloementuintje of groentetuintje waar ze voor het avondeten zelf hun groente kunnen halen. Hoe leuk is dat!


2. Een zandbak werkt altijd! Creëer met een gat en een aantal kort gezaagde paaltjes een natuurlijke zandbak. Zorg dat er water in de buurt is en de kinderen vermaken zich op warme dagen prima.3. Een buitenkeukentje Onze kinderen vonden het geweldig om moddersoep te maken. en het liefst met de houten pollepels en echte lepels uit de keuken. Hiermee kunnen ze hun hart ophalen.4. Liggen er al Stapstenen in de tuin? Schilder er een hinkel top 10 op en de kinderen hebben hun gymnastiek weer gehad!5. Niets leuker dan leven in de brouwerij! Er zijn vele manieren om diertjes naar je tuin te lokken. Met de juiste beplanting of mogelijkheden voor een nestje zal je verbaasd zijn wat zich een weg kan vinden naar je tuin. Voor egeltjes kun je zorgen dat er takkenbossen of houtstapeltjes zijn, leg het niet te netjes, maar hier kan een egeltje met mos, stro en warme blaadjes een netjes bouwen. Leg evt. nog hier en daar wat appeltjes neer, hier zijn ze dol op.. De vuurdoorn, lijsterbes en klimop zijn ideaal voor o.a. de merel, lijster, kramsvogel etc. Staat er een hazelaar, zomereik of een berk? Deze bieden voedsel en een nestplaats voor een grote variëteit aan vogels. Maar welke bomen en struiken dan ook, hoe meer groen hoe meer vogelsoorten je een kans geeft. Wil je vlinders? Klaversoorten, klimop, hulst en hop zijn voer voor de rups. Deze planten heb je dus nodig als je wilt dat de vlinders in de tuin eitjes leggen. Volwassen vlinders lok je o.a. met de vlinderstruik, lavendel, herfstaster, en enkelbloemige afrikaantjes.
6. Heb je een boom? Hang er een touwladder in! Het neemt geen ruimte in beslag en de kinderen kunnen klimmen en schommelen.


7. OERR Als laatste verwijs ik graag naar https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/oerrr/inschrijven Dit is een initiatief van Natuurmonumenten en je kunt je hier gratis inschrijven. Vervolgens ontvang je de gratis waaier en 4x per jaar een set gratis kaarten vol met doe-en ontdekopdrachten om de natuur te ontdekken

TOT SLOT...

Wens je met grote of kleine aanpassingen een natuurlijk speelparadijs voor de kinderen te maken? Met een passend tuinontwerp, waar ruimte is om én de kinderen en je eigen wensen mee te laten groeien, creëer je de basis voor een mooi buitenleven dicht bij huis. Neem contact met ons op via 0615822647 of groenideetuinontwerpen@gmail.com

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven